ЧАЙ ПРЕЗ ЛЕТНИТЕ ДНИ

фиточай

Чай през летните дни

В разгара на горещото лято решихме да споделим с вас вкусни и полезни рецепти за чай.

ПЪРВО: КИТАЙСКИ ТЕРМОС

Забелязали ли сте, че азиатците, особено китайците и японците, постоянно носят със себе си малък термос? В тези термоси обикновено има топла вряла вода или чай.

Едни старец каза, че топлата вода разрежда кръвта. През горещите дни, заради обилното потоотделяне, кръвта се сгъстява и се увеличава вероятността от образуване на кръвни съсиреци. Точно заради това през лятото се увеличава броят на хората със съдови инциденти и припадъци. Топлите и горещи напитки стимулират активното потоотделяне. Топлият чай разширява кръвоносните съдове, тялото по-бързо губи топлината и се охлажда.

термос

Сварете в малък термос фиточай „Тибетски сбор”, в който има уникални и полезни растения. Ароматът на жълт кантарион, брезови пъпки и тръпчивият вкус на лайка са събрани в едно пакетче, което определено ще ви хареса през горещия летен следобед.

За хората, които имат проблем със съдовете, е по-добре да приемат фиточая с детелина. От незапомнени времена детелината се е събирала от алтайските лечители и била основна съставка за чай, която помага при сърдечни проблеми. Удобните филтър-пакетчета лесно се приготвят дори и в малък термос и могат лесно да се извадят след употреба.

чай

ВТОРО: МАЛИНАТА Е МОДЕРНА ЗА СЕЗОНА

Ако живеете в големия град и нямате под ръка плодове и листа на малина, не се отчайвайте, имаме една идея! Фиточай „Билкова смес” има в състава си плодове и листа на малина, плодове на хвойна, теснолистна върба, орехче, аир, ехинацея и валериан. Чаят зарежда с енергия, повишава общия тонус, подобрява работоспособността и дарява яснота на ума. Този чай е подходящ и като студен! Просто го сварете в голям чайник, оставете го да изстине, сложете резен лимон и се насладете на невероятно вкусния и полезен студен чай, който сто пъти е по-полезен от ароматизирана и газирана напитка с вкус на чай.

фиточай билкова смес

ТРЕТО: ГОСТИ ОТ ДАЛЕКО

Обичате ли плодов чай? А екзотичният плод нони пробвахте ли? Нони – това е уникален супер плод, в който се съдържат над 150 биологично активни вещества. В химическия състав на плода има аминокиселини, мощни антиоксиданти, витамини и минерали. Чаят съдържа 100% изсушени плодове нони без примеси, аромати, добавки и подобрители на вкуса. Полезният чай помага да се поддържа общата съпротивляемост на организма, зарежда с енергия, подобрява настроението, поддържа сърдечно-съдовата система, подобрява работоспособността и концентрацията, помага за преодоляване на стреса и намалява желанието за сладко!

нони

Плодовият чай нони също така може да се свари в чайник или направо в термос. За да бъде по-удобно са чаят съдържа едро смлян и по-фино смлян плод във филтър-пакетче, което е удобно да вземете със себе си при пътуване и на разходка. Като студен чай не променя много вкуса си, но има по-изразена киселинност и ще бъде идеален за тези, които обичат да утоляват жаждата си със студена напитка.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК