КАФЕ ИЛИ ЧАЙ? КИТАЙСКИ КАФЕНИ ЗЪРНА – КАКВО Е ТОВА?

китайски кафени зърна

Кафе или чай? Китайски кафени зърна – какво е това?

Ще започнем с отговора на въпроса какво представляват китайските кафени зърна? Китайски бобови зърна се нарича плода на александрийката касия. Растението се среща в Африка и Индия, в пустините на Азия.

Растението има много имена, като александрийска сена или листа на Александрия, но най-важно е това: има невероятна способност да почиства организма от шлаки и токсини и да подобри чревната перисталтика, което означава и храносмилането.

Къде и как се получава плода?

Растението принадлежи към топлолюбиви видове и се култивира основно в Южен Китай, а също така в Индонезия, Виетнам, Шри Ланка и Средна Азия (Туркменистан). В някои страни растението е въведено в културата като лекарствена суровина.

касия

Събирането на листата и плодовете започва тогава, когато листата напълно са развити. Внимателно се събират и се откъсват едно по едно, след което се сушат на въздух. Плодовете представляват плоски кафеви зърна с 2-4 см дължина и около 1 см ширина. И те се събират само, когато са напълно узрели. Суровините за фиточайовете и фармацевтичните нужди се добиват главно от култивирани насаждения, за които се полагат специални грижи.

Лечебно действие и приложение

Листата на касия се смятат за най-надеждното силно действащо слабително средство от всички, които са известни на човечеството. Добавят ги в много слабителни чайове. Плодовете на растението също се използват като слабително, но действието им е по-меко. Чаят от листа и плодове на касия и днес често се приема при проблеми с червата.

чай

В асортимента на компания ТианДе присъстват няколко вида полезни за здравето напитки, една от които е кафената напитка с плодове на александрийска касия. Тази напитка е патентован продукт, който се приготвя от ферментиралите зърна на растението.

Консумирането на напитка от китайски кафени бобови зърна стимулира работа на жлъчния мехур, нормализира състоянието на черния дроб и дебелото черво, оптимизира функцията на органите, свързани с тяхната меридиана.

Китайските кафени бобови зърна великолепно се справят с почистването на организма. Подобряват перисталтиката на червата и храносмилането и ускоряват извеждането на ненужното от стомашно-чревния тракт. Продуктът има силен ефект при профилактика на запек и коригиране на фигурата.

кафени зърна

Антрахиноните (сенозиди A и В), съдържащи се в китайските кафени зърна, действат като меко, нормализиращо работата на черния дроб и червата средство. Те ускоряват отстраняването на съдържанието от червата, което подобрява абсорбцията на холестерола. По този начин се намалява съдържанието на холестерол в кръвта.

Почистеният черен дроб много по-добре пречиства кръвта. А здравата, чиста кръв, наситена с необходимата енергия, микроелементи и витамини, може да осигури здравословно хранене на клетките. А когато кръвта е замърсена с токсини в резултат на запек, тя става източник на самоотравянето на целия организъм. Подобрявайки функцията на черния дроб, „Китайските кафени бобови зърна” положително влияят на зрението, стимулират работата на сърдечно-съдовата система, тонизират съдовете, нормализират кръвното.

Напитката подобрява състоянието на ставите в резултат на общото почистване на организма и намаляването на теглото.

Как правилно да се приготви?

китайски кафени бобови зърна

Най-удобният начин за приготвяне е един пакет да се залее с една часа гореща вода (200 мл), да се запари за 15 минути. Тези зърна могат да се сваряват, докато изчезне цвета, вкуса и мириса им. Между другото, както и при сваряването на зелен китайски чай, с най-ценен състав се смята второто сваряване на китайските зърна.

За възрастни по една чаша два пъти на ден по време на хранене.

Продължителността на прием е две седмици. За да бъде максимален ефектът, е по-добре да се изпива през нощта и на сутринта „евакуацията” е сигурна.

Състав

100% плодове на александрийска касия.

кафени бобови зърна

Напитката „Китайски кафени бобови зърна” е:

  • Ефективно средство за почистване и заздравяване на организма;
  • Продукт на традиционната китайска медицина, притежаващ мощно и всестранно въздействие на човешкия организъм;
  • По вкус и мирис след сваряване прилича на кафе.

Задължително пробвайте напитката с кафени бобови зърна и се убедете как силата на природата може да подобри самочувствието и качеството на живот на всеки човек.

И също така решете за себе си дали това е кафе или чай…

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК