НЕЖНИЯТ ПИЛИНГ ЗА КОЖАТА

почистване

Нежният пилинг за кожата

Има дни, когато всяка една жена желае бързо да се избави от всичко излишно, включително и вроговената кожа.  В буквален смисъл слоят стара кожа ви пречи да дишате и вреди на външния ви вид. В такива моменти жените отиват в най-близкия магазин и енергично започват да търсят някакъв скраб за лице, който мигновено да избави кожата от излишното и да я направи с 10 години по-млада.

Разочарование има. Такъв скраб не съществува. Тоест, подобни средства се продават, но целта не може да бъде постигната.

Скрабовете с груби абразивни частици привличат със своята ефективност, но, освен вреда, друго нищо няма да ви дадат. Просто ще понадраскате кожата си, ще я ексфолирате в определени участъци на лицето – и това е всичко.

Не преследвайте абразивни средства и митични супер ефекти, използвайте продукти от щадящ тип. Към тях се отнасят, например, продукти с киселини.

киселината

Какво е това?

Може би звучи страшно, но точно киселините помагат за ефективното почистване на кожата от мъртвите клетки. Киселините са огромен клас съединения, голяма част от които имат полезни свойства за кожата и активно се използват в козметологията. Тази голяма група включва три типа вещества: α-хидрокси киселини (AHA, плодови киселини), β-хидрокси киселини (ВНА), поли-хидрокси киселини (PHA). Всеки вид киселина, без изключение, помага за обновяването на клетките на епидермиса.

Как работи това?

При взаимодействие на киселините с роговия слой на кожата pH-то на повърхността става по-кисело. Благодарение на това отслабва връзката между клетките и те лесно напускат повърхността на кожата. Забележете, че процеса на отслабване на връзката става едновременно във всеки участък на кожата. След такава процедура лющенето може и да не се забележи. Но специалистите не изключват, че може и да има такова. Но не трябва да се притеснявате.

Ако вземете предвид козметичните продукти за домашна употреба със средно ниво на pH (около 3,5), тогава активно лющене няма да има.

Какво още може киселината?

киселината

Паралелно с гореспоменатите процедури киселините свързват калциевите йони, а това подтиква живите клетки на епидермиса към по-активно деление. Получава се двоен ефект: мъртвите клетки се излющват, живите клетки в епидермиса стават повече. И този процес води до повишаване на концентрацията на хидратиращия фактор в епидермиса.

Натуралният хидратиращ фактор, или NMF, – това са молекули, които притеглят водата. Невероятният хидратиращ ефект от използването на млечна киселина се крие в това, че самата тя се явява част от натуралния хидратиращ фактор.

Другите киселини не овлажняват толкова добре, защото не се явяват част от NMF. Обаче повишават неговото ниво.

Противовъзпалителен ефект

Как киселините помагат за намаляване на възпаленията? Тайната е в това, че киселините притежават възможността да влияят върху активността на клетките на имунната система, които участват във възпалителните реакции. Ако говорим за киселини за домашна употреба, в които pH-то е по-ниско от 3,5, то изразен противовъзпалителен ефект имат глюконолактонът, лактобионовата и винената киселина. Този факт е потвърден от изследвания.

Как киселините влияят върху подмладяването на кожата?

подмладяване

Подмладяването на епидермиса става благодарение на ремоделирането. Това означава, че те са способни да удебелят дермата. По този начин при нанасяне на киселина върху кожата дермата получава сигнал и синтезът на колаген и еластин се усилва. От всички хидрокси киселини най-изразително ремоделиращо действие има гликоловата киселина.

И, разбира се, всяка киселина притежава антисептични свойства. Това е свързано с факта, че киселинната среда е изключително некомфортна за голяма част от патогенните микроорганизми.

Какви средства с киселина ще ви препоръчваме?

Ако искате да пробвате действието на киселината върху вашата кожа, препоръчваме ви да започнете с антиоксидантния пилинг за лице от серия „Енергия на билките”. Пилингът от тази серия ефективно ексфолира вроговените клетки, хидратира и омекотява кожата, свива порите, ускорява процеса на клетъчното обновяване, подобрява цвета на лицето.

пилинг

Също така обърнете внимание на пилингите от серия SPA technology.

Те ексфолират слоя рогови клетки , стимулирайки епидермиса към качествени регенеративни промени. Пилингите премахват мъртвите клетки без да увреждат кожата.

spa technology

Основният компонент на пилингите SPA technology е ябълкова киселина. Тя е една от най-популярните плодови (AHA) киселини, която се съдържа в много плодове и зеленчуци, особено в ябълките и доматите. Тя може да разтвори мастните тапи и вроговените люспи на епидермиса, почиствайки кожата от мъртвите клетки. А също така стимулира обновяването на кожните клетки и повишава съдържанието на функционално активен натурален хидратиращ фактор на кожата. Ябълковата киселина активира работата на фибробластите, като усилва синтеза на колаген и хиалуронова киселина. Това води до значително повишаване на хидратацията.

Хидратиращото действие на „Млечен пилинг” е подсилено с хидролизирани млечни протеини. Те намаляват реакциите, които предизвикват раздразнение, и ускоряват възстановителните процеси. Хидролизираните млечни протеини увеличават живота на клетките, омекотявайки и хидратирайки дори най-сухата и чувствителна кожа.

Също така те съдържат цитокини (контролират клетъчния растеж), които ускоряват процесите на регенерация.

Съжалете вашата кожа, не е травмирайте с абразивни продукти, изберете за нейното почистване средства с киселина!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК