НЯМА ДА НАВРЕДИ: ИЗБЕЛВАЩА ПАСТА ЗА ЗЪБИ

паста за зъби

Няма да навреди: избелваща паста за зъби

Знаете ли, че за цвета на емайла са започнали да мислят още от дълбока древност?

Преди повече от 5 хиляди години египтяните са използвали вместо абразив натрошен овнешки рог, редовно са втривали в зъбите лук и са ги почиствали със смес от пемза, яйчена черупка и пепел от изгорени вътрешности на бик. Древногръцката паста за зъби се състояла от пепел, каменен прах, изгорени черупки на стриди, натрошени стъкла и вълна. Азотната киселина в чиста форма, изплакването на устата с кръв от костенурка – древните хора за използвали най-различни рецепти само, за да впечатлят събеседника си с белите си зъби и свежия дъх.

В миналото остават тези методи за почистване, но не е и желанието за снежнобяла усмивка!

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИТЕ ДНЕС

Избелването на зъбите днес става все по-популярно. Някои избират годишно ултразвуково почистване, други предпочитат да поддържат зъбите чисти с помощта на специални избелващи пасти, които се делят на химически и абразивни.

избелване

В основата на действието на химическите пасти стои ефект от окисляването на пигмента с водороден прекис, урея, натриев бикарбонат и др. Под въздействието на тези вещества плаката се обезцветява, емайлът става по-бял, но постепенно се разрушава и изтънява.

Пастите за зъби, чийто избелващ ефект е основан на действието на абразивите, също могат да повредят емайла, но само ако съдържат агресивни почистващи вещества.

С голяма любов и грижа към вашите зъби специалистите на ТианДе създадоха пастата за зъби Extra White PRO, в чиято основа има два съвременни меки и безопасни абразива, притежаващи висока степен на биосъвместимост със зъбния емайл.

ДВОЙНА СИЛА

Първият безопасен абразив е калций дихидрофосфат (Dicalcium Phosphate Dihydrate) – близък на зъбния емайл компонент с високи почистващи свойства, който има ламеларна структура на частиците, които нежно почистват емайла. Явява се източник на калций и фосфор, съставящи основата на зъбния емайл. Благодарение на калций дихидрофосфат се осъществява процеса реминерализация – запълване на липсващите минерали в зъбния емайл: минералните йони проникват в емайла, запълвайки кухините в кристалните решетки на зъбната тъкан. Минерализацията се използва не само за възстановяване, но и като превенция на отслабването на емайла и развитието на повишена чувствителност.

състав

В състава на пастата Extra White PRO също така има хидратиран силициев диоксид – това е вторият безопасен абразив, който се получава от силиций. Неговите сферични гранули нежно, без да драскат и без да повреждат емайла, ефективно премахват зъбната плака и полират зъбите.

КАК РАБОТИ ПАСТАТА?

Пастата за зъби Extra White PRO не само внимателно почиства зъбите от налепите, възвръщайки тяхната белота и защитавайки ги от кариеси, но и предпазват от деминерализация емайла благодарение на натриевия флуорид. Това е предпочитаната днес форма на флуора, която притежава висока реминерализираща активност. Благодарение на флуора цялостното почистване на зъбите с помощта на голямо количество абразивни компоненти става безопасно за емайла. Предимството на натриевия флуорид е неговата способност леко и бързо да се разпада на активни йони, които успяват да постигнат нужния ефект, дори ако чистите зъбите не повече от 1-3 минути.

extra white pro

Съдържанието на флуор в пастата за зъби Extra White PRO (по отношение на моларната маса на флуора) не надвишава 0,13%. Този показател отговаря на международните стандарти ISO 1169095 „Стоматология. Пасти за зъби. Изисквания, методи на тестване и маркировка”, според който съдържанието на флуор трябва да бъде от 0,05 до 0,15%.

Пастата за зъби Extra White PRO ще се справи дори с най-твърдите пигментирани налепи – причина за образуване на бактерии и зъбен камък, застрашаващ здравето на зъбите и венците, ефективно защитава от кариес. Ефектът от редовната употреба е съпоставим с резултат от ултразвуково почистване.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК