СИЛЕН УМ: АРГИНИН И ГЛИЦИН

аргинин и глицин

Силен ум: аргинин и глицин

Знаете ли, че сивото вещество се нуждае от „храна”, с други думи вие се нуждаете от витамини за ума? Не сте знаели? Ще ви разкажем!

Мозъкът на човек е удивителен. И ако за основни му функции знаят всички, то за някои от неговите невероятни възможности дори не сте си помисляли. Тъй като до сега мозъкът не е изцяло проучен, вероятно, на човечеството му предстои още много удивителни и сензационни открития, свързани с неговата дейност. А дотогава вземете под внимание факта, че мозъкът е способен да захрани лампичка с мощност 25 вата! Ето това е мощ!

мозък

Само си представете колко сила и енергия изразходва, за да поддържа всички жизнено важни процеси в норма и колко ресурси са нужни, за да контролира жизнената дейност на най-високо ниво. Въз основа на представеното изникват въпросите: откъде този удивителен орган черпи енергия, как да помогнем на неговата работа и възможно ли е да се удължи тонуса и младостта на мозъка? Все пак всички органи с времето се износват и се нуждаят от поддръжка.

След като най-неприятните последствия от вируса, който бушува от 2019 г., удариха човечеството, интересът към продукти, които стимулират дейността на мозъка, рязко се увеличи. И ако по-рано глицин са купували от аптеката само пенсионери и студенти, то днес кръгът на желаещите значително е по-голям.

Обогатен гел с аргинин и глицин

Компания ТианДе не за първа година пуска „храна” за мозъка – продукт, който помага да се поддържа работоспособността му и активността му на високо ниво.

обогатен гел

Обогатеният гел с аргинин и глицин е създаден за тези, които искат всеки ден да се чувстват приповдигнати, отлично и бързо да мислят, да вземат правилни решения, да бъдат многозадачни, активни, работоспособни и бодри.

В комплекса са включени най-необходимите компоненти за добрата работа на мозъка, за неговата „пластичност”, за активността му. Безусловно, това са глицин, аргинин и пантотенова киселина.

L-аргинин

L-аргининът е една от аминокиселините, която присъства в човешкия организъм. Тя се отнася към условно незаменимите, тоест отчасти се синтезира самостоятелно в организма, отчасти постъпва заедно с храната.

Ако се провалят процесите, свързани със синтеза на аминокиселините (това се случва при някои заболявания, възникнали заради нарушена обмяна на веществата), организмът изпитва недостиг на L-аргинин. След 30 години синтеза на аминокиселините намалява и това напълно се отнася за L-аргинина. Освен това, понякога синтеза на аргинин след 35 години спира и условно незаменимата аминокиселина става просто незаменима, тоест организмът може да я получи само отвън. Синтезът на аминокиселината се влошава и от много антибиотици, химио- и радиотерапия.

аргинин

Нуждата от L-аргинин нараства при повишено физическо натоварване, което се среща при спортистите. L-аргининът наравно с другите аминокиселини се явява строителен материал за мускулната тъкан. Заради това спортистите, които имат за задача да увеличат мускулната маса, се нуждаят от голямо количество аргинин.

Едно от действията на аминокиселината е, че влияе на метаболизма, помага за разграждането на мазнините и по този начин помага на жените да контролират теглото си. Също така L-аргининът регулира производството на хормона на растежа и серотонина (хормона на радостта). Той има способност да подобри настроението, бори се с депресията.

Освен всичко това, L-аргининът:

  • Спира развитието на оксидантния стрес;
  • Защитава клетките от стареене;
  • Помага да се намали образуването на патологичен (лош) холестерол;
  • Подобрява имунитета.

Глицин

Глицинът е една от аминокиселините, които активно участва в много биохимични процеси в организма. Най-голяма роля играе в регулирането на нервните импулси, благодарение на което се изравнява психологичното състояние на човека. Медиците препоръчват да се приема глицин, за да се поддържа добрия тонус на организма.

глицин

Определено количество глицин човек получава заедно с храната, а също така самият организъм произвежда тази аминокиселина. Но нейното количество може да бъде недостатъчно, което води до различни нарушения на невропсихичната дейност.

Глицинът притежава много широк спектър на действие: нормализира обмяната на веществата, извежда от състояние на силно напрежение, стимулира работата на главния мозък. Ако имате проблеми с настроението, меланхолия, глицинът ще ви помогне.

Пантотенова киселина

Витамин В5 (пантотенова киселина) е получило името си от древногръцката дума „пантотен” (в превод: „навсякъде”), тъй като пантотеновата киселина се среща навсякъде в природата. Но въпреки това, може да има дефицит на витамин В5 в организма. При неговия недостиг страда най-вече обмяната на веществата (всички етапи: на протеини, мазнини и въглехидрати), от което се влошава храносмилането, организмът става податлив на простудни заболявания. В обогатения гел от ТианДе витамин В5 подсилва действието на глицина и аргинина, повишавайки тяхната усвояемост от организма. Също така пантотеновата киселина значително повишава енергията и издръжливостта.

енергия

В обогатеният гел всички тези жизнено важни вещества са идеално балансирани. И ежедневния прием на гела с аргинин и глицин ще ви подари отлично самочувствие, ясен ум и прекрасен външен вид.

Обогатеният гел с аргинин и глицин може да се нарече многофункционален продукт, който помага да се решат няколко задачи.

  • Благодарение на активните си съставки той осигурява бодрост и позитивност на младите хора: среща с приятели, отлична сесия, време за спорт – с него ще успявате по-лесно!
  • Той се грижи за активния живот и отличното самочувствие на хората от средна възраст и по-възрастните.
  • Притежавайки пикантен вкус, гелът ще стане отличен помощник на тези, които се грижат за фигурата си. Той съдържа 0 калории!
  • Подарява заряд от енергия и сила на спортистите, което вече споменахме.
  • С него животът ви ще бъде по-ярък. В резултат на намаления стрес вашият организъм ще бъде по-силен и лесно ще се противопостави на негативните фактори.
Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК